Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

Herfstvakantie Texel

Herfstvakantie Texel boeken? Het najaar op Texel is een fijne periode om ons toch al zo kleurrijke eiland te bezoeken. De natuur met al haar goudgele, dieprode en oneindig palet aan aardetinten is wonderschoon. Geniet van de soms nog aangenaam warme zon, maar ook van –goedgekleed- de eerste stormen en woestheid van de elementen.

Bos, duin en ongerepte natuur

Op de Waddeneilanden heeft ieder seizoen zijn charme, maar de herfstvakantie op Texel is iets speciaals. De typische herfstkleuren van de bossen, gecombineerd met de zilte geur van de zee, vindt u alleen hier. Een ideale tijd voor een fotovakantie of een romantisch weekendje weg. Bij ons vindt u mooie appartementen langs de bosrand op slechts 500 van de zee, snoeperige vakantiehuisjes in het centrum en ruim opgezette (familie)huizen in rustige buitenwijken van De Koog. De Koog is een dorp dat ongeveer midden op Texel ligt, tegen de rand van het Nationaal Park De Duinen van Texel aan.

Van alle gemakken voorzien

De vakantiehuizen die u in ons aanbod aantreft, zijn luxe en gebruiksvriendelijk ingericht. Diverse woningen zelfs met het oog op een lichamelijke beperking. Zo staan er in elke woning comfortabele bedden en complete keukens. U kunt ervoor kiezen om in de herfstvakantie op Texel in een bungalow met omheinde tuin en/of speeltoestellen te verblijven. Makkelijk wanneer u ook de hond en/of kinderen meeneemt. Voor een romantisch weekend Texel hebben we voor u schitterende appartementen met zeezicht en sauna. En wat te denken van een hightech energienul woning aan de Buytenplaats, compleet met hottub en buitenkeuken?

Van alles te beleven

In de herfstvakantie op Texel is er van alles te beleven. Zo kunt u gezellig winkelen en eten in de pittoreske plaats Den Burg, genieten van de vissersplaatsje Oudeschild, of heerlijk uitwaaien aan het strand bij De Koog. Maar er is nog veel meer te beleven tijdens een herfstvakantie Texel. Van fietsen tot musea, van paardrijden tot parachutespringen of zwemmen in het tropische zwemparadijs Caluna of zeehondjes spotten in het EcoMare. U zult zich niet snel vervelen tijdens uw herfstvakantie op Texel. Voor een leuk aandenken, naast de ongetwijfeld leuke foto’s, is een juttertje, echte Texelse wol of de speciale Texelse kaas een aanrader.

Wandelen en fietsen

Texel is een eindeloos goed eiland om te wandelen. Talloze routes voeren langs Texels mooiste plekken. U passeert de kenmerkende schapenboeten en tuinwallen en kunt dwars door dorpen en weilanden. Ook routes door duinen en bos en over dijken laten het beste van het eiland zien. Bekende natuurgebieden als De Slufter en De Muy bieden niet alleen kleurrijke uitzichten, ook de foeragerende en overwinterende vogels geven een bont schouwspel. Texel heeft 135 kilometer aan fietspaden. Sinds twee jaar heeft het eiland ook een fietsroutenetwerk met de bekende fietsknooppunten, waarmee u zelf uw route kunt bepalen.

Eigen producten

Neem de tijd voor warme choco of vele malen bekroonde Texels Bock op een strandpaviljoen, terwijl de golven oneindig het strand bestoken. Of schuif aan in een gezellig kroegje, terwijl de schemering over het eiland valt. Lekker uitgebreid eten in een van de vele goede restaurants op Texel, waar koks de beste eilandwaar voorschotelen. Tip: maak kennis met de bijzondere eigen producten van Texel. De kruidenbitters en het bier zijn beroemd. U kunt bij de makers terecht om ze te proeven. Maar er zijn ook veel kleinschalige producten van fruit, (zilte) groenten, kaas en zuivel, vlees, ijs en wijn. Een uitstekende basis voor een heerlijk herfstmaal en puur eilandgevoel in uw accommodatie!

Stoere jutgeschiedenis

Texel heeft een rijk jutverleden. U kunt met de stoere jutgeschiedenis kennismaken bij twee Texelse musea. Een bezoek aan Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee en beroemd om de zeehondenopvang, mag zeker niet aan uw bezoek ontbreken. Ga ook na een flinke storm het strand op en ervaar zelf hoe het is om met bijzondere vondsten thuis te komen… Genieten van een heerlijke herfst, natuurlijk op Texel!

Zin in een weekje, midweek of weekend in de herfstvakantie op Texel? Boek direct online bij Texelvakanties!

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan