Skip to main content

Dutch Birding Weekend Texel

Onze vaste gast Gerhard Christenhuis is een natuurfotograaf. Een aantal fotos zijn op canvas gezet en sieren de gangen van o.a. ons Appartementencomplex Juliana. Vroeg opstaan is het devies al was het maar voor het mooiere licht. Om wegwijs te worden op Texel is hij de eerste jaren regelmatig met een boswachter en met gidsen van onder andere van het Vogelinformatie-centrum (in de Cocksdorp) op pad gegaan. De auto als schuilhut gebruiken is prima, daar zijn veel vogels aan gewend maar het is beter om de natuur in te lopen en dan ergens een stil plekje op te zoeken . Met geduld komt de natuur (lees vogels etc.) vanzelf naar je toe . Op dit moment is  er in de Mokbaai een nest van Bruine Kiekendieven, die het beste vanuit de auto is te spotten of te fotograferen . Enige afstand is gewenst, afgelopen jaren waren ze na verstoring zo weer vertrokken.

Wij en Gerhard raden onze gasten aan om aankomend weekend ook de verrekijker mee te nemen om de prachtige vogels van Texel te gaan spotten. Dit weekend staat het Dutch Birding Voorjaarsweekend gepland.

Samen met het Vogelinformatiecentrum Texel organiseert Dutch Birding op 10, 11 en 12 mei 2019 het Dutch Birding Voorjaarsweekend. Zoals ieder jaar staat het weekend in het teken van vogels kijken en de zoektocht naar bijzondere soorten, tijdens de vrijdag- en zaterdagavond opgeleukt met interessante lezingen. Statistisch gezien zijn deze dagen van mei de beste dagen om zeldzaamheden te ontdekken, en Texel is al sinds jaar en dag de gemeente waar de meeste zeldzaamheden ontdekt worden. Tijdens het Dutch Birding Voorjaarsweekend zijn alle vogelaars van harte welkom, begunstiger of niet. Iedereen zorgt zelf voor de eigen overnachting en vogelt het weekend op zijn of haar eigen manier. 

Het  Vogelinformatiecentrum en het Nationaal Park Duinen van Texel organiseren in hetzelfde weekend het Wadden Vogelfestival op Texel. Op 11 & 12 mei 2019 is het Vogelinformatiecentrum het centrale punt waar u alle informatie over dit weekend, de vogels, de Texel Big Day, gegidste excursies, bemande vogelkijkpunten en de verrekijkershow kunt krijgen. Het Vogelinformatiecentrum is het hele weekend geopend van 9.00 - 18.00 uur. Adres: Kikkertstraat 42, 1795 AE De Cocksdorp.

Op vrijdagochtend 10 mei 2019 om 7.00 uur start het competetieve element van het Voorjaarsweekend: het zoeken naar de beste soort van het weekend! Het programma eindigt met de prijsuitreiking aan de ontdekker van de beste soort van het weekend, op zondag 12 mei 2019 om 18:00 uur. Het programma van het Dutch Birding Voorjaarsweekend leest u hier.

Dutch Birding-leden, Big Day-teams, andere vogelaars of belangstellenden: iedereen is welkom bij de diverse activiteiten gedurende het weekend! 

Tip van: Gerhard Christenhuis, Vaste gast
Afkomstig uit Enschede en komt al meer dan 10 jaar op Texel. Hij trekt er met grote regelmaat op uit om de Natuur op Texel in beeld te brengen. Zijn Favoriete plekjes op Texel zijn oa. De Horsmeertjes, De Slufter en het strand natuurlijk.

Leuke tip? Deel ‘m met je vrienden!

Volg jij ons al?

Mis niets van wat we te bieden hebben. Volg ons nu en wees als eerste op de hoogte van onze nieuwste acties en updates. Laat je inspireren en verrijk je ervaring met onze exclusieve aanbiedingen.

Blijf op de hoogte van speciale acties!

Gasten over Texelvakanties:

  • Geweldig klein parkje toch bijna in het centrum van De Koog.centraal op Texel gelegen. Lekkere ruime luxe Villa. We hadden nummer 63 al 2 keer nu helemaal gerenoveerd. Nieuwe badkamer met Whirlpool. Superschoon ook! Voor herhaling vatbaar!
  • Mooie schone zeer goed onderhouden luxe huizen op een fraai aangelegd kleinschalig park met veel privacy. Dicht bij bos, zee en duinen. En het centrum van De Koog
  • Wij hebben 2 weken mogen genieten op het prachtige eiland Texel in een hele luxe woning op de kamperfolie. Op een vrijdag zijn we heen gegaan en op de boot gaat alles heel soepel, als je dan van de boot komt heb je eerst het idee dat Texel niet zo mooi is maar als je eenmaal door rijdt komt je in een hele mooie omgeving. De woning was van alle gemakken voorzien, vaatwasser, combi magnetron en heel veel bestek en servies. Als mooie bijkomstighe...
  • De rust privacy, comfort en uitzicht
  • Geweldig, boven verwachting
  • Wat een geweldige locatie met een prachtig uitzicht! Het huis was in één woord TOP! Alle voorzieningen zijn er en heerlijk ruim van binnen! Wij hebben genoten als gezin! Fijne communicatie met de beheerder erg vriendelijk! Wij hebben alweer geboekt
  • Mooi gelegen appartement, met vanaf je terras uitzicht op zee, en de voor je gelegen camping. Appartement heeft alles wat je nodig hebt, zaten zelf op app. 58, mooi op de begane grond gelegen. Let wel op, sommige appartementen zijn ook toegankelijk voor honden, dit staat vermeld per appartement.
  • We gaan hier jaarlijks een weekje naar toe omdat het een heerlijke rustige plek is, met een prachtig uitzicht over de zee met onnavolgbare zonsondergangen inzake kleuren, loopafstand strand en dorp met alle levendige bars en restaurantjes. Dit is voor ons de ultieme rustplek en toch alles bij de hand als je wilt. Er zijn appartementen met zeezicht en landzicht, er zit prijsverschil tussen.
  • Zeer gastvrij en bieden goede service. Prachtige accommodaties met veel luxe en comfort.
  • Ons verblijf in Villa nummer 191 overtrof al onze verwachtingen! Op een prachtige lokatie staat deze duurzame en rijk uitgeruste vakantiewoning waar we helemaal tot rust kwamen. De buitenkeuken met Basterd BBQ en de houtgestookte hottub waren voor ons favoriet. Wij komen hier zeker terug