Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

Activiteiten op Texel

Activiteiten op Texel worden voor alle leeftijdsgroepen aangeboden. De diversiteit is groot net als de natuur op het eiland. Actief bezig zijn in de natuur is dan ook favoriet bij velen, waarbij er zowel aan land als op zee unieke ervaringen wachten.

Het eiland staat bekend als fietseiland en u kunt tijdens uw verblijf dan ook meer dan 140 kilometer aan fietspaden ontdekken. Of u kunt het eiland te voet ontdekken. Bijvoorbeeld door over ongerepte natuurpaden te wandelen, genieten van de rust van de Waddendijk of een fantastische wandeling over het strand langs de zee maken. Er zijn allerlei natuurgebieden met fiets- en wandelroutes, zoals in bosgebied de Mient en de Eierlandse Duinen.

De activiteiten op Texel beperken zich uiteraard niet tot wandelen en fietsen. Er is namelijk nog veel meer te beleven. Bijvoorbeeld op het gebied van excursies. Ervaar bijvoorbeeld hoe het is om over het wad te wandelen. Of om onder begeleiding oesters te zoeken. Zo kunt u ook in groepsverband een tocht te paard maken of door de natuur wandelen onder begeleiding van een gids.

Op zee zijn er eveneens mogelijkheden om actief bezig te gaan met een van de vele watersporten. Er zijn voor kitesurfers en windsurfers meerdere hotspots rond het eiland. Waterskiën is eveneens een optie net als dat catamaranzeilen en fantastische belevenis is. op zee kunnen er nog meer activiteiten uitgevoerd worden. Zo is het populair om te vissen. Er worden verschillende vistochten georganiseerd rond Texel. Overigens kunt u ook met uw hengel vanaf het strand vissen, want dat mag overal zonder vergunning langs de kust.

Als u met kinderen op het eiland verblijft dan is het natuurlijk leuk om speciale activiteiten op Texel met hen te ondernemen. Er is van alles te doen, zoals meegaan met een rondvaartboot of garnalenkotter. Het Klimpark Texel is ideaal voor kinderen om zich uit te leven en de Bonte Belevenis biedt een diversiteit aan kinderactiviteiten met onder meer knutselen, zeepjes maken en spelen in de grote speeltuin. 

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan