Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

Weekend Texel

Weekend Texel boeken? Dat kan nu voordelig bij Texelvakanties.nl, de specialist voor uw weekend naar Texel!

Het eiland Texel biedt meer dan genoeg vermaak en excursies voor gezinnen en stelletjes. Op Texel kan je lekker actief in de weer zijn, maar ook helemaal tot rust komen Dit prachtige eiland in de Waddenzee is zeer geschikt voor een flinke wandeling door de natuurparken, de uitgestrekte duinen of over een van de vele stranden.

Op Texel kunt u gemakkelijk een fiets huren en gemakkelijk een groot deel van het eiland ontdekken. Echte aanraders zijn fietstochten door de natuurparken. Zo ziet u een hele andere kant van Nederland en geniet u van de schone buitenlucht. 
Kinderen hebben tijdens een weekend Texel alle tijd en ruimte om actief bezig te zijn. Zo kunnen ze in de duinen spelen of vliegeren, zwemmen of zandkastelen bouwen op het strand.

Texel heeft op culinair gebied veel te bieden. Het eiland staat bekend als schapen eiland en dit vlees is dan ook veelvoudig terug te vinden bij de restaurants. Er zitten in Den Burg en De Koog meerdere smakelijke restaurants die zeker een bezoekje waard zijn. Ook beschikt Texel over een restaurant met een michelin ster. Zo kunt u tijdens uw weekendje Texel genieten van de kookkunsten van van één van de beste koks van Nederland!

Een weekend Texel is eigenlijk het hele jaar door een leuke manier om in eigen land er even tussenuit te gaan. De diversiteit van activiteiten maken het eiland een fantastische vakantie bestemming. Bekijk snel het uitgebreide aanbod van weekendjes naar Texel bij Texelvakanties.nl, de specialist in een weekend naar Texel.

U kunt een keuze maken uit een divers aanbod van accommodaties, waarbij u met uiteenlopende wensen rekening kunt houden. Wij hebben in elk geval voor ieder type reisgezelschap met of zonder kinderen en met of zonder huisdieren de ideale accommodatie beschikbaar voor een fantastisch weekend op Texel.

Er zijn al wat tips gegeven om het weekend een leuke invulling te geven, maar er is nog veel meer te beleven op dit veelzijdige Waddeneiland. U kunt bijvoorbeeld ook het avontuur aangaan en parachutespringen. De simpelste manier is met een tandemsprong, waarbij u alleen maar hoeft te genieten van de reis naar beneden.

Of u kunt een leuke rondvlucht maken boven Texel voor een schappelijke prijs en onvergetelijke ervaring beleven. Minder avontuurlijk, maar zeker zo leuk is het meegaan aan boord van een boot om een vaartocht te maken over de zee om zeehonden te gaan spotten. Er worden overigens ook vistochten georganiseerd of u kunt zelf een hengel uitwerpen vanaf het strand. Dat mag zonder vergunning.

U kunt uiteraard ook prachtige wandelingen maken door het bos, over het strand, door de duinen of in een van de vele natuurgebieden. Een leuke route is bijvoorbeeld natuurpad Het Alloo door de duinen of de wandeling De Mient door een bosgebied. Om het wandelen extra leuk te maken kunt u tijdens het weekend op Texel aan geocoaching doen. Tijdens de wandeling gaat u met behulp van gps de schat zoeken en er zijn nogal wat schatten te vinden die verspreid over het eiland zijn gelegen. Een voorbeeld van een cache is ‘De mythe van Texel’. U kunt ook via gps naar de meest favoriete plekken van de boswachter in het bos worden geleid.

Er zijn nog veel meer activiteiten te ondernemen tijdens een weekend weg op Texel. Zo kunt u bijvoorbeeld ook paardrijden. Als u met kinderen bent is het leuk om een pony met een kar te huren. Zo zijn er echt voor elk reisgezelschap geweldige avonturen te beleven.

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan