Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

Oosterend

Oosterend is, zoals de naam al zegt, één van de meest oostelijk gelegen dorpen op Texel. Ondanks dat Oosterend niet direct aan zee ligt, is het een echt vissersdorp. De meeste vissers van de oostkust van Texel hebben hun boot in de haven van Oudeschild liggen en wonen in Oosterend. Dit alles zorgt voor een hele gezellige sfeer en natuurlijk fantastische vis restaurants! Deze gezelligheid vindt u terug in de diverse restaurants, winkeltjes en cafés. Oosterend heeft daarnaast de nodige unieke festivals die zeer de moeite waard zijn.

Naast gezelligheid, gastvrijheid en festivals is de directe omgeving nog een belangrijke reden om een bezoekje te brengen aan Oosterend. Zo is Oosterend omringt door prachtige natuur en heel veel schapen. Texel is een echt schapeneiland en met name in de omgeving van Oosterend bevinden zich veel schapenboerderijen. Veel van deze boerderijen zijn al vele jaren oud, waardoor ze op de monumentenlijst zijn geplaatst.

De directe omgeving van Oosterend leent zich perfect voor een uitgebreide wandeling. U kunt richting het binnenland of richting de Waddenzee wandelen, waardoor u zeer diverse natuur landschappen tegenkomt. Indien u beschikt over fietsen, is een mooie fietstocht een echte aanrader. Langs de kust of langs de schapenvelden kunt u verschillende mooie tochten maken.

Oosterend is een gezellig en uniek vissersdorp. Wij kunnen u zeker een bezoek aan dit dorp aanraden. Mocht u geen tijd hebben om een dag of middag in het dorp te verblijven, probeer het dorp dan te bezoeken tijdens een fietstocht over het eiland. 

Zin in Texel? Boek nu uw texelvakantie!

> appartementen Prinses Juliana
> villapark Kamperfoelie
> bungalows
> landhuizen

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover