Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

NatuurgebiedenStranden

Texel heeft ruim 30 kilometer wit zandstrand. Geniet hier van het zonnetje of ga lekker uitwaaien tijdens een heerlijke strandwandeling. Ieder seizoen heeft het Texelse strand u iets anders te bieden, maar allemaal even heerlijk! U kunt hier ‘s zomers ook uw eigen strandhuisje huren.

De Nederlanden

Dit gebied omvat de oostelijke duinen tussen De Slufter en De Koog. Om verruigging te voorkomen lopen hier Galloway-runderen. Er groeien talloze bloemen en het gebied is rijk aan vogels. Er lopen verschillende wandelpaden, van groot tot klein.

De Muy

In dit natuurgebied ten noorden van De Koog vindt u steile hellingen, struikgewas, bomen en voormalige weilandjes die nu zijn opgegaan in de natuur. Een fraai en zeer afwisselend landschap, waar je uitgebreid kunt rondstruinen. In het duinmeertje, de Muyplas, broeden lepelaars. 

De Horsmeertjes en Kreeftepolder

Helemaal in de zuidpunt van het eiland, achter de Mokbaai, op zo’n drie kilometer van Den Hoorn vind je de Horsmeertjes en de Kreeftepolder. Het gebied behoort tot de zogenoemde natte duinvalleien, met allerlei wilde planten als de parnassia. Er broeden allerlei eendensoorten in de rietkragen rond de meertjes. Ook een erg leuke wandelroute voor kinderen.

De slufter

De Slufter is het bekendste natuurgebied op Texel en trekt jaarlijks wel een miljoen bezoekers. Een prachtig kwelderlandschap - onderdeel van Nationaal Park Duinen van Texel - dat bij noordwesterstorm onder water loopt. Het is het enige gebied in Nederland waar de zee ongehinderd kan binnenstromen. Alle planten die hier groeien zijn zoutresistent, zoals Engels gras en lamsoor, die het gebied in de zomer prachtig roze, lila en paars kleuren. Sinds 2019 lopen hier ook de Konikspaarden.

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan