Vakantiehuizen op het eiland TexelOvertocht

De overtocht tussen Den Helder en Texel duurt ongeveer 20 minuten. Op drukke dagen verhoogt de TESO de frequentie van de afvaarten. Tijdens het seizoen en de vakantieperiodes kunnen in geval van piekdrukte toch soms wachttijden ontstaan. Een compleet overzicht van alle extra afvaarten en verwachte wachttijden kunt u inzien op de website van de TESO. 
Afhankelijk van het seizoen start de dienstregeling op de zon- en feestdagen een of twee uur later.

Een plaats reserveren is niet mogelijk. Alle tickets zijn geldig voor een retourovertocht. Op de terugreis (Texel naar Den Helder) wordt er niet gecontroleerd en hoeft u uw ticket niet te laten zien.
Koop online uw ticket. 

Fietsen huren

Als gast van Texelvakanties is het mogelijk om vooraf uw fietsen te huren. De fietsen staan dan bij aankomst al klaar bij de door u gehuurde accommodatie. Reserveer uw fiets. 

Texel e-vignet

In alle dorpen en bij alle strandslagen op Texel is het betaald parkeren. Dit geldt van maandag tot en met zondag van 08:00 tot 20:00. Met een Texel e-vignet kunt u onbezorgd parkeren op heel Texel. Dit is een digitale parkeerkaart die u online kunt aanschaffen of bij aan de parkeerautomaat (op Texel). U kunt kiezen voor een jaarvignet of een weekvignet. U kunt ook per uur (€ 2,50) betalen met uw bankpas of creditcard. Koop uw e-vignet. 

Texelhopper

Het openbaar vervoer op Texel bestaat uit een vaste buslijn (lijn 28) die op vaste tijden rijdt tussen de Veerhaven, Den Burg en De Koog. Daarnaast rijden er kleinere Texelhopper-busjes. Deze busjes moet u minimaal 30 minuten van tevoren reserveren  en brengen u van en naar meer dan honderd opstapplekken op het eiland. Reserveer uw ticket. 

Plaatsen op Texel

Texel kent zeven dorpen: allemaal met een eigen karakter. Den Burg, De Koog, De Waal, Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend en De Cocksdorp. Stuk voor stuk gezellige dorpjes die absoluut een bezoekje waard zijn. Alles over de Texelse dorpen. 

Honden op Texel

Op Texel kan niet alleen u, maar ook uw hond lekker uitwaaien! Wij bieden een ruim assortiment waarin ook uw trouwe viervoeter welkom is. Selecteer dan bij de zoekfunctie dat u huisdieren meeneemt, en alle hondvriendelijke accommodaties worden weergegeven.
Lees hier waar uw hond los mag lopen en waar hij aangelijnd moet worden. 

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover