Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

Den BurgDe Stal

Een leuke tip voor een restaurant in Den Burg: De Stal. Goede kaart, leuke bediening, heerlijke drankjes, goede sfeer en een zonnig terras. Alle ingrediënten om eens lekker uit eten of uit lunchen te gaan! Reserveer uw tafel. 

Cinema Texel

De bioscoop in Den Burg is gezellig en knus. Er draaien ‘s middags en ’s avonds voor alle leeftijden verschillende films. Bekijk het filmaanbod. Naast een mooie bioscoop hebben ze een heerlijk terras.

De Hoge Berg (wandelroute Brakestein)

Het Hoge Berggebied is een prachtig gebied om te wandelen. Voornamelijk in het voorjaar, wanneer er duizenden lammetjes rond dartelen, is dit geweldig. Door tuunwalletjes, over de Hoge Berg en over het Skillepaadje loopt u richting Oudeschild, waar u nog een lekker visje kunt halen. Van Den Burg naar Oudeschild is zo’n 4,5 km. 

De Oudheidkamer

Dit is een van de oudste huizen van Den Burg. Dit huis stond in 2013 nog model voor het 94e Delfts blauwe huisje van KLM. Nu is het een museum midden in Den Burg waar u eens een kijkje kunt nemen. Alles over het museum. 

Winkelen in Den Burg

Er is dus genoeg te shoppen in Den Burg. De grote ketens zijn handig – u weet wat u er kunt krijgen - maar de lokale winkeltjes zijn veel leuker en verrassender! Mantje is jaren een begrip op Texel en daarbuiten. Ze verkopen en mooie kleding, schoenen en nog veel meer. Ook Kees de Waal is een bezoekje waard. Ze bieden een prachtig aanbod in woonaccessoires en souvenirs en voor een zeer redelijke prijs. 

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan