Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

Den Burg

Den Burg is het grootste dorp van het Waddeneiland Texel en telt ruim 7000 inwoners. Dit zijn de helft van het totaal aantal inwoners op Texel. Den Burg is erg populair onder de toeristen en er is dan ook genoeg te doen. Zo is valt er dankzij de vele winkeltjes genoeg te shoppen en kunnen film liefhebbers een bezoekje brengen aan de bioscoop van Den Burg. Daarnaast is er ook een leuk zwembad, zeker een aanrader voor waterliefhebbers. Indien je meer van lezen houdt kan je in de openbare bibliotheek van Den Burg terecht.

Populaire accomodaties in Den Burg:

> diverse bungalows
  
Den Burg is een erg oud dorp. Uit archeologische opgravingen blijkt dat het dorpje al sinds de 7e eeuw bestaat. Het dorp is in die tijd echter verwoest en vervolgens in 1345 opnieuw opgebouwd. Het dorpje heeft het in de tweede wereldoorlog niet makkelijk gehad, waardoor een aantal monumenten beschadigt zijn geraakt.

Den Burg ligt min of meer in het midden van het eiland en in de omgeving valt er genoeg te ontdekken. Een wandeltocht is een echte aanrader. Zo kan je een flinke afstand te voet af leggen en veel van de omgeving zien.
Een fietstocht is tevens een aanrader. Fanatieke wielrenners kunnen vanuit Den Burg een groot deel van het eiland ontdekken, terwijl de gewone fietser meer in de omgeving zal blijven. Het kan aan te raden zijn om een speciale fietsroute te plannen, al is het eiland op veel plekken voorzien van duidelijke verkeersborden.

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover