Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

Oudeschild

Oudeschild is het havendorp van Texel. Oudeschild beschikt over een riante jacht- en vissershaven, waar het grootste gedeelte van de vissers op Texel hun boten hebben liggen. Het merendeel van deze vissers woont in Oosterend, maar maken gebruik van de mooie haven van Oudeschild.
Oudeschild ligt direct aan de waddenzee en is de perfecte plek om met eigen ogen te zien waar alle heerlijke Texelse vis vandaan komt. In Oudeschild kan je in één van de vissersrestaurants zeer verse vismaaltijden eten, een absolute aanrader!

De Oudeschildse haven is gelegen achter een dijk, die het dorp bij slecht weer beschermt. Naast de haven zorgen ook de prachtige huizen, in klassieke stijl, voor een gemoedelijke sfeer in het dorp. In de directe omgeving van de haven is genoeg gezelligheid te vinden, dankzij de (vis)restaurants, terrassen en cafés.

Oudeschild is niet zomaar een gezellig vissersdorp, maar beschikt ook over een prachtig en typisch Nederlands verleden. In de 17e eeuw was de VOC namelijk actief vanuit Oudeschild. Vrijwel alle schepen van de VOC voeren in die tijd vanuit de haven van Oudeschild, waar het dorp jarenlang flink van profiteerde in financieel opzicht.  Door de rijke geschiedenis staan veel gebouwen van Oudeschild op de lijst van nationale rijksmonumenten. Onder deze gebouwen valt ook de prachtige Traanroeier molen, die al sinds 1902 actief is in Oudeschild.

Dankzij de gezellige sfeer en de indrukwekkende geschiedenis is Oudeschild absoluut een bezoek waard. Oudeschild biedt de mogelijkheid om een stukje unieke geschiedenis van Nederland te ontdekken.

Zin in Texel? Boek nu uw texelvakantie!

> appartementen Prinses Juliana
> villapark Kamperfoelie
> bungalows
> landhuizen

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover