Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

OudeschildMuseum Kaap Skil

Om kennis te maken met het interessante, maritieme verleden van Texel (Oudeschild in het bijzonder) kunt u een bezoekje brengen aan museum Kaap Skil. Hier ziet u visserijhuisjes van vroeger, worden er oude ambachten laten zien zoals visroken, touwslaan en ijzer smeden. U komt alles te weten over de VOC en helden zoals Michiel de Ruyter, die ooit kind aan huis was in Oudeschild. Ook ziet en leert u veel over de eeuwenoude Texelse traditie strandjutten. Alles over het museum.

Garnalenvissen

Oudeschild is nog steeds de thuishaven voor de vissersvloot. Rond het weekend ligt de haven vol met kotters (zo’n dertig stuks). Om zelfs eens te ervaren hoe het er aan toegaat op een kotter kunt u mee garnalenvissen op de TX10 of TX20. De garnalen die worden gevangen, worden aan boord gekookt. Smullen maar! U krijgt ook een zakje mee voor thuis. Verser dan dit krijgt u het nergens! Ga mee garnalenvissen! 

Vissie eten bij de Oude Vismarkt

Uiteraard is Oudeschild de beste plek op Texel om een vers visje te eten. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. De Oude Vismarkt is het hele jaar geopend. Ook in de restaurants worden diverse visspecialiteiten geserveerd. 

Visrestaurant 't Pakhuus

Wat visspecialiteiten betreft is Visrestaurant 't Pakhuus een geweldig mooi restaurant op een unieke locatie. Dit restaurant valt niet voor niets regelmatig in de prijzen! Het ligt vlak naast de kade. Een aantal keer per jaar stijgt het water zo hoog dat de kade overstroomt. U kunt ‘t Pakhuus niet uit, en dus rustig de hele avond genieten van het speciale Hoogwaterdiner. Als het water gezakt is kunt u zonder natte voeten weer naar huis. 

Reserveer een tafel

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan