Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

Kaasboerderij

Kaasboerderij Wezenspyk op Texel maakt echte Texelse Boeren- en Schapenkaas. De kaas op Kaasboerderij Wezenspyk komt van melk van Texelse koeien en schapen. De Kaasboerderij Wezenspyk maakt al kazen sinds 1981, die bekend zijn in de hele regio om hun bijzondere smaken. Tijdens uw vakantie op Texel in een huisje van Texelvakanties.nl kunt u even langs gaan bij Kaasboerderij Wezenspyk voor een gezellige rondleiding of voor hun heerlijke kazen.

Onze voordelige accommodaties:
> Villapark Kamperfoelie
> Bungalowpark Texel
> Luxe landhuizen

De heerlijkste Boeren- en Schapenkazen vindt u bij Kaasboerderij Wezenspyk. Voor de boerenkaas wordt de melk van Texelse koeien direct in de kaastobbe verwerkt. Deze rauwmelkse boerenkaas is ook verkrijgbaar met diverse kruiden, zoals de populaire ‘Orekees’ met fenegriek. Texelse schapenkaas is een eeuwenoude Texelse traditie. Al meer dan 500 jaar worden schapenkazen hier met veel zorg bereid. Wezenspyk maakt haar schapenkaas volgens het oude recept.

Behalve heerlijke kazen kopen kunt u ook Kaasboerderij Wezenspyk bezoeken voor een interessante rondleiding. Na een rondleiding van een uur weet u alles over de boerderij en het maken van kaas. Na afloop krijgt u een heerlijk kopje koffie en echte Texelse koek. Tijdens deze rondleiding zien kinderen ook hoe het werkt op een kaasboerderij.

Kaasboerderij Wezenspyk is een begrip in de regio voor heerlijke Boeren- en Schapenkazen. Zelfgemaakt, van schapen en koeien die grazen op de Texelse weiden. Kaasboerderij Wezenspyk maakt ook geitenkaas. Wilt u meer weten over de Kaasboerderij Wezenspyk, meld u dan aan voor de interessante rondleiding. Zo ziet u van dichtbij hoe deze verse kazen naar een oude traditie worden gemaakt. Kom een langs op de Kaasboerderij!

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan