Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

De Waal

De Waal ligt in de midden van Texel en is daarmee een populaire tussenstop voor fietsers, die het eiland aan het verkennen zijn.  Ondanks dat De Waal slechts een klein dorp is, valt er meer dan genoeg te zien.  In De Waal wonen slechts 415 mensen en bestaat het dorp uit slechts enkele straten.
De Waal is een bijzonder en mooi (klassiek) dorpje. Het beschikt over een heerlijk restaurant, het cultuurhistorisch museum dat absoluut een bezoekje waard is en een uitstraling die doet denken aan het Texel van 100 jaar geleden. In het museum vind je alles terug over de geschiedenis van het dorp en de directe omgeving.

In de directe omgeving van De Waal valt ook genoeg te doen. In de winter is de polder naast het dorpje de ideale plek voor flinke schaatstochten en in de zomer wordt er het gratis festival Sommeltjespop georganiseerd.
Vogelliefhebbers kunnen vanuit De Waal richting De Koog wandelen om door één van de mooiste Nederlandse vogelgebieden te wandelen. Dit gebied is één van de nationale natuurmonumenten en geeft de mogelijkheid om enkele bijzondere dieren te spotten.

De Waal is slechts een klein dorp en beschikt daardoor niet over alle voorzieningen die je misschien gewend bent. Hiervoor kan je gelukkig in de nabij gelegen dorpen zoals De Koog terecht. Vanuit De Waal maak je gemakkelijk korte en langere fietstochten over het eiland en ook het vliegveld voor skydivers is goed bereikbaar.

Zin in Texel? Boek nu uw texelvakantie!

> appartementen Prinses Juliana
> villapark Kamperfoelie
> bungalows
> landhuizen

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover