Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

De WaalHotel Brasserie Rebecca

In De Waal bevindt zich een culinaire hotspot: Hotel Brasserie Rebecca. In de heerlijke tuin kunt u genieten van het uitzicht, maar chefkok Michel Arends weet u gegarandeerd ook te verrassen met een heerlijk, lokaal diner. Reserveer een tafel.

Museum Waelstee

In De Waal bevindt zich Museum Waelstee. In het museum ziet u diverse authentieke boerenwagens, koetsen en oude landbouwmachines die op Texel dienst hebben gedaan. In eerste instantie is het museum dan ook ingericht met de nadruk op de agrarische geschiedenis van Texel. Met de jaren is het uitgegroeid tot een museum dat een veelzijdig beeld geeft van Texel in het verleden. Alles over het museum. 

Wael & Burg (Waalenburgerdijkje) picknicken

Langs De Waal ligt het Waalenburgerdijkje. Vanaf deze dijk - die ooit is aangelegd omdat De Waal vroeger aan zee lag - heeft u prachtige uitzichten en vindt u verschillende plekjes om onderweg te stoppen voor bijvoorbeeld een picknick. 

In de oude staat

In De Waal is misschien niet heel veel te beleven, het is zeker de moeite waard om rustig doorheen te wandelen om de schoonheid van het dorp in u op te nemen. 

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan