Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

De Koog

De Koog is de badplaats van het eiland Texel en elk jaar weer populair bij vele vakantiegangers. Het dorpje ligt in het westen van Texel en staat bekend om zijn gezellige sfeer. Dit gezellige dorpje beschikt over verschillende smakelijke restaurants en gezellige barretjes. De Koog is een bezoekje waard voor jong en oud.

Populaire accomodaties in De Koog:

> appartementen Juliana
> villapark Kamperfoelie
> landhuis Westewind


De Koog bestaat al behoorlijk lang en heeft dus al een vorse geschiedenis. Middenin De Koog ligt een eeuwenoude kerk uit het jaar 1415. De Koog is één van de oudste en bekendste dorpjes van de Waddeneilanden.

Het gezellige dorpje De Koog ligt vrijwel direct aan zee en was lange tijd een vissersdorp. Ondanks dat De Koog vrij bekend is, is het ‘slechts’ en dorpje, door dat het maar 1300 inwoners heeft.

Ook duizenden jongeren weten elk jaar De Koog te vinden. Dit Texelse dorp beschikt onder andere over een discotheek, genaamd Toekomst, en meerdere gezellige bars en cafés.
Als je liever rustiger aan doet hoef je je ook niet te vervelen. De Koog heeft bijvoorbeeld een natuur museum, Ecomare, waar je alles te weten kunt komen over de dieren en natuur op Texel. Bij Ecomare kan je onder andere wadlopen en een bezoekje brengen aan zeehonden. Dit museum is zeker de moeite waard en staat garant voor urenlang plezier voor jong en oud.
De Koog beschikt ook over nog een bijzonder museum: Het Jutters museum. In het Jutters museum worden allerlei spullen tentoongesteld die op het strand zijn gevonden.
Ga je liever iets anders doen? Ga dan zeker even langs bij de VVV in Den Burg voor meer informatie over activiteiten en excursies in De Koog en op Texel.
De Koog is omringt door natuurschoon, dus is een wandeling in de omgeving zeker een aanrader. Een mooie tocht met de fiets kan je er ook maken, al zou je er dan eventueel voor kunnen kiezen om een fietsroute uit te stippelen.

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover