Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

De Cocksdorp

De Cocksdorp ligt helemaal in het noordelijkste puntje van het Waddeneiland Texel. De Cocksdorp ligt in een prachtige omgeving en vlak aan de duinen van noordwest Texel. De Cocksdorp is een populaire bestemmingen voor lange wandelingen, fietstochten langs de kust en paardenliefhebbers. De Cocksdorp is een goede lunchplek voor groepen die een grote fietstocht over het eiland maken.
Op vastgestelde tijden kunnen paardenliefhebbers bij De Cocksdorp een paard huren of hun eigen paard meenemen naar het strand. Dit geeft ze de unieke gelegenheid om door een fantastisch duingebied en over het strand te rijden met hun paard.

Zin in Texel? Boek nu een van onze accomodaties:

> appartementen Prinses Juliana
> villapark Kamperfoelie
> bungalows
> landhuizen

De Cocksdorp is een relatief nieuw dorp, voor Texelse begrippen. De Cocksdorp bestaat ‘slechts’ sinds 1836. Ondanks dat het qua geschiedenis minder te bieden heeft dan dorpen als Oudeschild, ligt De Cocksdorp op een unieke locatie op het eiland. Het is het enige dorp dat echt in het noorden van Texel ligt en biedt zowel in westelijke als oostelijke richting prachtige landschappen voor sporters en natuurliefhebbers.

De Cocksdorp beschikt over vrij veel restaurants en daardoor zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om de Texelse keuken te ontdekken. Naast verse vis beschikt het eiland ook over heel veel schapen. Schapen en lamsvlees wordt dan ook veel geserveerd op het eiland en in de restaurants van De Cocksdorp.

Wil je echt iets unieks doen? Trek dan het wad op. Vanuit De Cocksdorp kan je prachtige waddenexcursies maken, waarbij een prachtige omgeving, dieren en een interessante uitleg van de gids centraal staan. Deze wandelingen zijn een onvergetelijk avontuur voor jong en oud. 

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover