Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

De CocksdorpDe vuurtoren

Hét symbool van Texel: de vuurtoren. Op het noordelijkste puntje van Texel staat deze ruim 150 jaar oude toren. Sinds een aantal jaar is het een museum en bijna dagelijks toegankelijk voor bezoekers. Het is een leuke tocht naar boven: tijdens de klim leert u veel over de vuurtoren tijdens de oorlog en ziet u de kogelgaten nog zitten. Eenmaal boven heeft u een waanzinnig uitzicht over de Wadden. Alles over de vuurtoren. 

Dagje Vlieland met De Vriendschap

Vanaf het strand bij paal 33 kunt u een dagtripje maken naar Vlieland. Waddenveer De Vriendschap haalt u ‘s ochtends op, en na een heerlijke dag op Vlieland wordt u aan het einde van de dag weer opgehaald. Wie weet spot u tijdens de tocht ook wel zeehonden! Reserveer een plekje. 

Zweefvliegen met Texelvakanties!

Vlakbij De Cocksdorp (op de weg ernaartoe) komt u langs het Texelse vliegveld. Met Texelvakanties bieden wij een zweefvlucht aan voor maar 55 euro! Waar wacht u nog op en bekijk het prachtige eiland vanuit de lucht. 

Golfbaan de Texelse

Nabij De Cocksdorp vindt u een van de weinige duin-golfbanen van heel Nederland. De golfbaan beschikt over 18-holes en een 9-holes par-3 baan. Leuk voor de gevorderden, maar dus ook voor de beginners. Tijdens dit actieve uitje geniet u van de prachtige omgeving. Boek een starttijd. 

Stranden

Bij de vuurtoren in De Cocksdorp is het strand onwijs breed! Soms is het wel een kilometer lopen naar de zee. Bij paal 28 en paal 33 is een leuke strandtent en ook bij de vuurtoren zijn genoeg plekjes om gezellig wat te eten en drinken. Let op: van paal 31 tot 33 is zwemmen verboden in verband met sterke stroming. 

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan