Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

Welk Waddeneiland is het mooist?

Het mooiste Waddeneiland is Texel als er gekeken wordt naar een combinatie van unieke aspecten. Zo is de natuur geweldig met prachtige duingebieden en een zandstrand met een lengte van maar liefst dertig kilometer. Het mooiste Waddeneiland is in dat opzicht voor de strandliefhebbers als een geweldig paradijs. Dat geldt evengoed voor degene die ervan houden om lange wandelingen en fietstochten te maken.

U kunt er naar hartenlust fietsen op een van de vele routes met 57 fietsknooppunten en met een totale lengte van 170 kilometer. Het fietspad langs de Waddenzee is een echte aanrader. Wandelen kan uiteraard ook, want op Texel zijn er fantastische wandelpaden met een totale lengte van 180 kilometer. Gezinnen met kinderen kunnen het leuke anderhalve kilometer lange Sommeltjespad volgen.

Texel heeft als mooiste Waddeneiland niet alleen een prachtige natuur, maar ook fantastisch leuke dorpen. Badplaats De Koog heeft alles te bieden voor toeristen met leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en de attractie Ecomare, waar zeehonden worden opgevangen. Den Burg is het grootste dorp van het mooiste Waddeneiland en heeft onder meer een openlucht zwembad en groot horeca- en winkelaanbod. De Cocksdorp is bekend van de vuurtoren en van de prachtige natuurgebieden, zoals De Slufter, De Krim en de Eierlandse Duinen. Rond en in deze dorpen zijn bij Texelvakanties.nl verschillende accommodaties te boeken, zoals:

Vakantiehuis aan de rand van De Slufter
Appartementen nabij De Koog
Bungalows aan de rand van Den Burg

Texel is zonder meer het mooiste Waddeneiland en niet alleen vanwege de prachtige natuur, leuke dorpen, bezienswaardigheden en attracties. Ook doordat er voor iedereen wat te beleven valt, van jong tot oud en in ieder seizoen. Spring bijvoorbeeld met een parachute uit het vliegtuig of vaar met een catamaran langs de kust. Texel is daarnaast vanaf Den Helder gemakkelijk te bereiken. De overtocht met de veerboot naar het leukste en mooiste Waddeneiland duurt slechts twintig minuten. 

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan