Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

Filter uw keuze

Of bekijk het hele aanbod Alle aanbiedingen

Welk Waddeneiland is het leukst?

Welk Waddeneiland het leukste is? Dat is natuurlijk Texel en wel om meerdere redenen. Het is niet alleen het grootste eiland van het Waddengebied, maar ook nog eens het meest aantrekkelijke doordat er voor iedereen door het hele jaar heen altijd wel wat te beleven is. in de eerste plaats is er de diversiteit van de natuur met prachtige natuurgebieden en uiteraard ook de duinen, zee en het strand.

De attracties en bezienswaardigheden zijn ook bijzonder interessant op het leukste Waddeneiland, want naast dat er vele musea zijn, kunt u er ook andere attracties bezoeken, zoals Ecomare of de vuurtoren beklimmen. Op het gebied van excursies is dit eiland echt het leukste Waddeneiland, want u kunt onder begeleiding de natuur in met een gids. Zo kunt u meegaan met een vogelexcursie, wadexcursie of oesters zoeken tijdens de oesterexcursie. Verder is het leuk om een tocht met een garnalenkotter te maken.

Ook voor kinderen valt er veel te beleven. Texel staat niet voor niets bekend als een kindvriendelijke vakantiebestemming. Kinderen kunnen heerlijk vrijuit spelen, maar er zijn ook speciale wandel- en fietsroutes voor gezinnen met kinderen. Bijvoorbeeld het leuke Sommeltjespas. Er zijn in de bossen vele bosspeelplaatsen, waar kinderen hutten kunnen bouwen, zoals bij Boodtlaan nabij De Koog en in het Krimbos bij De Cocksdorp. Indien u op zoek bent naar een kindvriendelijke accommodatie, dan doen wij u graag een aantal suggesties aan de hand.

Texel is ook een van de leukste Waddeneilanden doordat er diverse gezellige plaatsen zijn om de vakantie door te brengen. De Koog is een voorbeeld van een bruisende badplaats en Den Burg is bijzonder vanwege het middeleeuwse ronde stratenpatroon. De Cocksdorp is het jongste dorp van het eiland, maar zeker uitgegroeid tot een echte toeristische trekpleister.

U kunt een fantastische vakantie beleven op het leukste Waddeneiland en iedere dag op Texel weer als een unieke belevenis ervaren. 

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan