Een heerlijke herfst op Texel

Op de mooiste plekken
Neem de tijd voor warme choco of vele malen bekroonde Texels Bock op een strandpaviljoen, terwijl de golven oneindig het strand bestoken. Schuif aan in een gezellig kroegje, terwijl de schemering over het eiland valt. Lekker uitgebreid eten in een van de vele goede restaurants op Texel, waar koks de beste eilandwaar voorschotelen. Uw uitvalsbasis? Natuurlijk een van de genoeglijke en comfortabele accommodaties van Texelvakanties. Ze zijn niet alleen luxe, maar staan ook op de mooiste plekken van ons eiland. Dat is pas vakantie!

Natuurgebieden
Texel is een eindeloos goed eiland om te wandelen. Talloze routes voeren langs Texels mooiste plekken. U passeert de kenmerkende schapenboeten en tuinwallen en kunt dwars door dorpen en weilanden. Ook routes door duinen en bos en over dijken laten het beste van het eiland zien. Bekende natuurgebieden als De Slufter en De Muy bieden niet alleen kleurrijke uitzichten, ook de foeragerende en overwinterende vogels geven een bont schouwspel. Texel heeft 135 kilometer aan fietspaden en een fietsroutenetwerk met de bekende fietsknooppunten, waarmee u zelf uw route kunt bepalen.

Puur eilandgevoel
Tip: maak kennis met de bijzondere eigen producten van Texel. De kruidenbitters en het bier zijn beroemd. U kunt bij de makers terecht om ze te proeven. Er zijn ook veel kleinschalige producten van fruit, (zilte) groenten, kaas en zuivel, vlees, ijs en wijn. Een uitstekende basis voor een heerlijk herfstmaal en puur eilandgevoel in uw accommodatie!

Ecomare en jutmusea
Texel heeft een rijk jutverleden. U kunt met de stoere jutgeschiedenis kennismaken bij twee Texelse musea. Een bezoek aan Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee en beroemd om de zeehondenopvang, mag zeker niet aan uw bezoek ontbreken. Ga ook na een flinke storm het strand op en ervaar zelf hoe het is om met bijzondere vondsten thuis te komen… Genieten van een heerlijke herfst, natuurlijk op Texel!

Tot ziens bij Texelvakanties! 

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover