Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

De Slufter

De Slufter biedt u een ideale omgeving voor een ontspannen vakantie of weekendje weg op Texel. Het prachtige natuurgebied bevindt zich tussen de Muy en de Eierlandse duinen en is rijk aan flora en fauna.  Er komen allerlei soorten vogels voor en in de Slufter zijn geweldige mogelijkheden om te wandelen. U kunt verschillende wandelpaden volgen en onderweg van weidse uitzichten genieten. Het zuidelijke deel kan worden bezocht, maar het grootste deel van het natuurgebied is afgesloten om de eidereenden en veldleeuweriken te beschermen.

De Slufter is een rijk natuurgebied en het is fantastisch om in deze omgeving een vakantie door te brengen of van een weekendje weg te genieten. U kunt bij Texelvakanties.nl een geschikte accommodatie vinden voor het verblijf. Daarvoor bieden wij een diversiteit aan mogelijkheden. Wij hebben alvast een aantal accommodaties voor u geselecteerd om alvast een idee te geven van de mogelijkheden.

• Villa op villapark Kamperfoelie
• Appartement in de duinen
• Landhuis in de natuur

U kunt zo dicht mogelijk bij het natuurgebied een vakantiehuis selecteren of wat verder weg, want vanuit iedere vakantiewoning kunt u uiteraard een uitstapje maken naar de Slufter. Het unieke kweldergebied staat in een open verbinding met de zee en vormt een krekenstelsel. In de zomermaanden kleurt het gebied door de aanwezigheid van de plant lamsoor voor een groot deel lila en dat is zeer bijzonder om te zien.

U kunt vanuit uw vakantiewoning die u rechtstreeks bij Texelvakanties.nl kunt boeken een uitstapje maken naar de Slufter. Het gebied is overigens prima toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel en voor kinderwagens. Via de ingang aan de Slufterweg kunt u het natuurgebied in.

Texelvakanties.nl biedt u de mogelijkheid om een comfortabele accommodatie te boeken in de omgeving van de Slufter. Bekijkt u alle mogelijkheden op uw gemak en boek online de ideale vakantiewoning. 

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan