Lees hier informatie betreffende het coronavirus COVID-19 en uw verblijf via Texelvakanties.
Lees meer

Het Coronavirus en uw verblijf bij Texelvakanties

De maatregelen omtrent het Corona-virus (COVID-19) kunnen gevolgen hebben voor uw verblijf bij Texelvakanties / op Texel. Op deze pagina informeren wij u over de maatregelen die wij hiervoor nemen op onze locaties en welke maatregelen er zijn genomen op Texel. Al onze accommodaties blijven geopend en onze gasten kunnen gewoon genieten van hun geboekte vakantie. Natuurlijk heeft de veiligheid van onze medewerkers en gasten onze hoogste prioriteit.

Algemene situatie
Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus (COVID-19)?
Hoewel onze accommodaties gebieden liggen waarvoor geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden, nemen we conform de richtlijnen van het RIVM bijkomende maatregelen die uw goede gezondheid beschermen, risico’s vermijden en u ontzorgen. We hopen dat u daardoor van een fijne vakantie zal genieten.

Welke maatregelen neemt Texelvakanties om verspreiding te voorkomen?
In overeenstemming met de nieuwe en uitgebreide voorzorgsmaatregelen van de overheid en RIVM omtrent de COVID-19 epidemie, heeft Texelvakanties de volgende maatregelen genomen:
- We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak.
- Wij schudden geen handen en voorkomen lichamelijk contact.
- Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

Situatie Texel
Hier kunt u de meest actuele coronamaatregelen op Texel vinden.
Hier kunt u de meest actuele coronamaatregelen van de TESO vinden.

Annuleren en omboeken
Wij krijgen op dit moment veel telefoontjes en mails, we doen ons uiterste best om zo snel mogelijk op al uw verzoeken te reageren. We danken u bij voorbaat voor uw geduld en begrip. 

FAQ

Ik wil wegens de uitbraak van het Coronavirus mijn vakantie annuleren. Wat zal dit voor mij betekenen?
Indien u wilt annuleren, hanteren wij onze reguliere reis- en boekingsvoorwaarden

Ik wil wegens de uitbraak van het Coronavirus mijn vakantie omboeken. Wat zal dit voor mij betekenen?
Vanwege het Coronavirus hebben we een aanpassing gedaan in de voorwaarden voor het wijzigen van boekingen. Indien u wilt omboeken willen wij u vragen, uw situatie en boeking per e-mail door te geven of telefonisch met ons te bespreken. Wij zullen ten allen tijden proberen te zoeken naar een passende oplossing.

Kan ik mijn verblijf annuleren en hiervoor mijn annuleringsverzekering inschakelen?
We zouden het erg spijtig vinden dat u uw vakantie zou annuleren terwijl er geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden voor de regio’s waar onze parken liggen. Mocht u uw verblijf willen annuleren en hiervoor uw annuleringsverzekering willen inroepen, raden wij u aan vooraf contact op te nemen met uw verzekeraar. De voorwaarden verschillen namelijk per verzekeraar.

Wat betekent het voor mij als de grenzen sluiten wegens het Coronavirus?
Op de website van Verbond voor verzekeraars kunt u kijken wat een eventuele annulering betekent voor een gemaakte boeking met een annulerings-/reisverzekering. Voor officiële informatie over het coronavirus en gezondheidsadvies adviseren we u de site van het RIVM te raadplegen. 

Twee mogelijkheden volgens verzekeraar Allianz:
1.  Duitsland / België sluit de grens waardoor gasten hun land niet kunnen verlaten en Texel niet meer bereiken. Gevolg: er kan nog steeds geleverd worden wat wettelijk overeengekomen is met een gast. Het is aan de verhuurder om de gast zo goed mogelijk te helpen naar een oplossing te zoeken, maar de verhuurder is formeel niets verplicht. Het is aan de verhuurder om al dan niet coulant om te gaan met een eventueel verzoek en te komen tot een nette oplossing. Desalniettemin staat de verhuurder volledig in zijn recht om de geldende boekingsvoorwaarden te volgen.

2.  Nederland sluit de grens met Duitsland / België OF de boot wordt uit de vaart genomen. Gevolg: een verhuurder kan niet meer leveren wat wettelijk overeengekomen is. De gast heeft daarmee het recht om zijn geld terug te ontvangen. Tenzij een verhuurder bijvoorbeeld een voucher zou willen aanbieden waarmee de gast een andere periode kan kiezen. Zo kan de verhuurder toch inkomsten behouden en hoeft hij niet terug te betalen.

Hier kunt u onze eigen reis- en boekingsvoorwaarden vinden.
Hier kunt u meer informatie vinden over de annuleringsverzekering.

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover