Informatie en tips voor een veilig en verantwoord verblijf.
Lees meer

Bezienswaardigheden op Texel

Het aanbod met bezienswaardigheden op Texel is zo divers en veelzijdig dat er door elk reisgezelschap afwisselende uitstapjes gemaakt kunnen worden. Het aanbod onderscheidt zich op cultureel en historisch gebied, maar ook ten aanzien van de natuur of doelgroep. Voor gezinnen met kinderen zijn er bijvoorbeeld speciale attracties beschikbaar. Voor kinderen is het bijvoorbeeld fantastisch leuk om het Klimpark te bezoeken of bij de Bonte Belevenis zelfs broodjes bakken en in de speeltuin spelen.

Zo zijn er ook bezienswaardigheden op Texel die voor jong en oud geschikt zijn. Een voorbeeld daarvan is Ecomare. Dit is een belangrijke toeristische trekpleister. Hier kan naar zeehonden en spelende bruinvissen gekeken worden, maar kan er ook kennis opgedaan worden over het Waddengebied in de Waterzaal.

Op het gebied van kunst en cultuur kunt u bezienswaardigheden als Texelse musea bezoeken. Er is een ruime keuze uit musea. U heeft onder meer de mogelijkheid om het Cultuurhistorisch Museum te bezoeken of naar het Schipbreuk- en Juttersmuseum te gaan. Kaap Skil is eveneens interessant om een uitstapje naartoe te maken net als naar de Oudheidkamer of het Walvisvaarderhuisje.

Een bezienswaardigheid op Texel die als symbool van het Waddeneiland bekend staat, is de vuurtoren. Het leuke is dat het mogelijk is om de vuurtoren te bezoeken en de 153 treden te beklimmen. Er wordt vanaf uit het uitkijkpunt op vijfenveertig meter boven zeeniveau een fantastisch uitzicht over de Noordzee geboden. De rode imposante vuurtoren bevindt zich op het meest noordelijkste puntje van Texel.

Er zijn nog veel meer attracties op Texel die het bezoeken waard zijn. Het is bijvoorbeeld interessant om de Texelse Bierbrouwerij te bezichtigen. Of om naar het Bezoekerscentrum Nationaal Park Duinen van Texel te gaan. Dit bezoek is natuurlijk uitstekend te combineren met het maken van een wandeling door de duinen van het prachtige natuurgebied.

De accommodaties die u via Texelvakanties.nl kunt boeken, vormen de basis voor een perfect verblijf, waarbij u alle gelegenheid krijgt de leukste bezienswaardigheden op Texel te ontdekken.

Texelvakanties

Al 30 jaar verhuurder van luxe en unieke vakantiewoningen op Texel.

  • Exclusieve accommodaties
  • Nabij strand en bos
  • Luxe en comfort
  • Betrouwbaar
  • Hoge waarderingen Zoover

Wij gebruiken cookies om deze website naar behoren te laten functioneren.

Weigeren Cookies toestaan